Лятна академия: EXPLORE

  English in

eXciting way! 

  Play and 

  Learn with friends – hooray! 

  Open your mind! 

  Reveal the world!  

  Embrace the day!

Дати: 05.06 – 28.07.2023 
(спрямо вашето желание може да сте седмица, две или повече с нас)

Целодневен вариант – от 9:00 до 17:30 ч.

Полудневен вариант: от 9:00 до 13:30 ч. или 13:00 до 17:30 ч.

1. Английски език

Всеки ден децата ще усъвършенстват и увеличават знанията си по необходимия в наши дни английски език.

Всички езикови умения ще бъдат подобрени: четенето чрез групово четене и обсъждане на произведения; писането чрез специално разработени упражнения за разпалване на творческата мисъл; говоренето чрез обсъждането на теми, вълнуващи децата; слушането чрез подбрани видеа, а и чрез самото говорене, за да се развие най-важното пето умение: разбирането на езика.

Развиването на петте умения може да се получи единствено при стабилни знания за „скелето“ на езика, а именно граматиката – всякакви граматични конструкции, съобразени с нивото на детето, ще бъдат затвърдени.

За да се увеличи и речниковият запас на децата, в избраните ресурси са подтикващите към любопитство сайтове на National Geographicа също така и прекрасните загадки на Kahoot!, Quizlet и много други образователни игри!

2. Забава навън

Спортът, разходките и качественото оползотворяне на времето за отдих са ключови в напрегнатото ежедневие на децата!

Затова сме предвидили спортни дейности в парк „Възраждане“ или „Борисовата градина“. Те ще включват футбол, федербал, фризби, игри на площадките и много други.

Разходките могат да бъдат осъществени в паркове и градини, а стига да желаем ще бъдем с Арес. Специалната ни изненада е посещението ни в приют за бездомни кучета, където всяко желаещо дете ще се докосне до историята на сладурковците и ще има възможността да се разходи с тях.

Макар и времето ни за отдих да звучи доста натоварено, то ще доведе до така желаната приятна умора у децата през летните месеци.

3. Култура и образователни игри

Културата изгражда идентичност.

Затова в програмата си сме заложили на редица цялостно обогатяващи, образователни игри. Те ще развият стратегическото мислене и логика на децата, ключови не само за победа в играта, а и за успешно справяне в редица ситуации в живота като цяло. Сред тях са традиционни игри като Асоциации, но също така и настолни игри като Монополи, игри с карти като „Бъркай в морето!“ с карти изработени от учениците и много други.

Дебатите ще провокират критичната мисъл на децата. Всеки има възможността да избира, но не всеки има умението да го прави. Затова дискусиите ще помогнат на децата да заемат ясна позиция и да я отстояват, но също така и да се вслушват в ответната страна и да я разберат.

Изследователската дейност е силно застъпена в програмата ни. Ще разчитаме на метода SOLE (Self Organized Learning Environment). Ще задаваме определени теми, ще ги дисектираме и ще записваме ключови знания за тях – любопитството води до знания! След това ще изготвяме групови проекти по темите. За тази цел сме подготвили набор от книжки и енциклопедии.

4. Творчество и изкуство

Да развием въображението си заедно!

Творческо писане ще се състои както на английски, така и на български език. Чрез него децата ще разкрият писмения си потенциал, но по-важно – ще обикнат четенето, тъй като ще познават процеса на писането!

Арт ателиетата ще развият фината моторика чрез обратотка на глина/пластилин; рисуванесъбиране на природни елементи (напр. камъчета, листа) и творене с тях; и още много други. За да творим ние трябва споделяме, затова обезателно ще се вслушваме в хитроумните идеи на децата!

Тъй като голяма част от творческия потенциал на нашите деца е свързан освен с приложните изкуства, така и с театралните и музикални такива, имаме идея да разучаваме песни и пиеси, и да се забавляваме, превръщайки Академия EXPLORE  в импровизирана сцена.

Програмата е гъвкава и подлежи на промени. Например, организирана разходка до приют за бездомни кучета или ферма може да отнеме целия ден, в зависимост от интереса на децата, транспорт и т.н.

Също така, в някои дни децата могат да изявят желание да изучават повече английски език; или дадена тема да им стане свръхинтересна и да искат да откриват повече за нея; или да се увлекат в правенето на глинени фигурки и т.н.

При такова положение, предпочитаме да не прекършваме ентусиазма на децата, а да се съобразим с тях и да доразвием интересния за тях, в дадения момент, процес.

Именно затова кръстихме лятната Академия EXPLORE!

Всяко дете е добре дошло да разкрие изследователя в себе си!

Очакваме Ви!

Такси

Таксите са за една седмица – 5 дни – от понеделник до петък

  • Целодневен вариант (от 9:00 до 17:30 ч.)  – 210 лв.
  • Полудневен вариант (от 9:00 до 13:30 ч. или от 13:00 до 17:30 ч.)  – 110 лв.

Отстъпки върху таксата за седмицa:

5% за повече от едно дете от семейство

Специална отстъпка за близнаци – 25%.

  • Храната  може да се носи от вкъщи или да се поръча кетъринг.
  • За допълнителните дейности се заплаща транспорт с лицензиран превозвач и такса (в случай , че има такава).

Записването за Лятна Академия става в офисите на Училища за Европа с плащане на депозит от 50 лв. за целодневна форма и 25 лв. за полудневна.

Срокът за плащане на цялата такса е 5 работни дни преди началото на Академията.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!