Лятна академия: EXPLORE

  English in

eXciting way! 

  Play and 

  Learn with friends – hooray! 

  Open your mind! 

  Reveal the world!  

  Embrace the day!

Кога?
От 10.06 – 31.07.2024 (по желание може да сте 1, 2 или повече седмици с нас)
Целодневен вариант – от 9:00 до 17:30 ч.
Полудневен вариант – 09:00 – 12:30 ч. или 13:30 – 17:30 ч.
За кого?
За всички деца на възраст от 6 до 10 години
Къде?
Горна баня, Народно читалище „Пробуда – 1926“
Големина на групите:
От 6 до 12 деца
Кой организира академията?
„Училища за Европа – София“ ЕООД,
https://www.facebook.com/schools4eu, https://www.instagram.com/schools4eu/

Нарекохме нашата лятна занималня за деца от начален курс Академия EXPLORE, защото нашите деца са любопитни и любознателни и у всяко едно дете се крие малък изследовател. С програмата, която сме подготвили, на първо място бихме желали децата да са спокойни и щастливи. Да идват при нас с желание и усмивки и да си тръгват доволни, научили или  сътворили нещо, с което да се гордеят и да се похвалят вкъщи.

Английски език

Предвид колко е важно в днешно време владеенето на чужди езици, в програмата сме включили часове по английски. И нека не звучи стресиращо – всичко, което ще се преподава, ще бъде изцяло съобразено със знанията на децата. И най-важното – ще бъде поднесено по забавен и приятен начин, който да доставя на децата удоволствие. Всеки ден децата ще усъвършенстват и увеличават знанията си по английски език. Всички езикови умения ще бъдат подобрени: четенето чрез групово четене и обсъждане на текстове; писането чрез специално разработени упражнения за разпалване на творческата мисъл; говоренето чрез обсъждането на теми, вълнуващи децата; слушането чрез подбрани видеа, а и чрез самото говорене, за да се развие най-важното пето умение: разбирането на езика. За да се увеличи и речниковият запас на децата, в избраните ресурси са подтикващите към любопитство сайтове на National Geographic, а също така и прекрасните загадки на Kahoot!, Quizlet и много други образователни игри!

Образователни игри

В програмата сме заложили на редица цялостно обогатяващи образователни игри. Те ще развият критическото мислене и логиката на децата, което ще им помогне не само за победа в играта, а и за успешно справяне в редица ситуации в живота. Сред тях са традиционни игри като Асоциации, но също така и настолни игри като Монополи, игри с карти като „Бъркай в морето!“ с карти изработени от учениците. Изследователската дейност е застъпена в програмата ни. Ще разчитаме на метода SOLE (Self Organized Learning Environment): задаваме определени теми, ще ги изследваме и ще записваме ключови знания за тях – любопитството води до знания! За тази цел сме подготвили набор от книжки и енциклопедии.

Арт ателиета

Арт ателиетата ще развият фината моторика чрез обратотка на глина/пластилин; рисуване; събиране на природни елементи (напр. камъчета, листа) и творене с тях; и други. Съвместното творческо писане на забавни истории на английски и български език ще развие въображението. За да творим ние трябва споделяме, затова обезателно ще се вслушваме в хитроумните идеи на децата!

Спорт и игри навън

Спортът, разходките и игрите на открито са ключови за доброто настроение на децата! Затова сме предвидили спортни дейности в близки паркове и градинки. Те ще включват футбол, федербал, фризби, игри на площадките и други. При желание на децата и съгласие на родителите може да направим разходки в планината и да предприемем други интересни дейности.

Програмата ни е гъвкава и съобразена с нуждите на децата. В някои дни те могат да изявят желание да изучават повече английски език; или да се запленят от дадена тема и да искат да откриват повече за нея. В такъв случай се съобразяваме с тях и развиваме максимално интересния за  тях, в дадения момент, процес. Разбира се, ще дадем възможност на децата да предложат вълнуващи ги теми и дейности, а ние ще преценим как да ги вплетем в програмата за деня.

Бихме искали всяко дете да открие изследователя в себе!
Очакваме Ви, с усмивка!

Такси и начин на записване
Таксите са за една седмица – 5 дни – от понеделник до петък
Целодневен вариант:
– 1 седмица (пет последователни дни): 250 лв.
– 3 последователни седмици: 675 лв.
– 4 последователни седмици: 800 лв.

Полудневен вариант:
– 1 седмица (пет последователни дни): 180 лв.
– 3 последователни седмици: 490 лв.
– 4 последователни седмици: 650 лв.

* Храната не е включена в цената – може да се носи от вкъщи или да се поръча кетъринг.
** За допълнителните дейности се заплаща транспорт с лицензиран превозвач и такса (в случай , че има такава).

Записването за Лятна Академия става в Народно читалище „Пробуда – 1926“ след предварително уговорена среща или с подаване на заявка на посочения електронен адрес и плащане на определената сума. Крайният срок за плащане на таксата е 5 работни дни преди началото на Академията. Плащането става по банков път или в брой при представител на „Училища за Европа – София“ ЕООД.

За контакт:
Валерия Стоянова – Управител, Моб. +359 887726077
Емилия Ленкова – Координатор, Моб. +359 897 863961
Адрес: София, пл. Възраждане, ул. Софроний Врачански 1
Email: vazrajdane@schools4eu.eu

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!